Lamm
21.04.2014 18:13Nu har alla fyra tackorna fått sina lamm inom loppet av två dagar.
Det blev två var, totalt 4 bagglamm och 4 tacklamm. Börjar känna att man skulle behöva en större ladugård nu ;)
ett naturligt ställe
Nu har alla fyra tackorna fått sina lamm inom loppet av två dagar.
Det blev två var, totalt 4 bagglamm och 4 tacklamm. Börjar känna att man skulle behöva en större ladugård nu ;)
Så var det till slut efter drygt 1 år dags för slakt. Skönt när allt går lugnt till utan stress, "Lillkarre´" stod och mumsade kornkross när bultpistolen avfyrades och ett ögonblick senare så ligger han död på marken.
Fint kött blev det m väldigt lite fett, smakar gott när man vet att det är ett "lyckligt" och stressfritt kött man äter.
Nu klarar vi oss nog ett helt år med fläskkött :)
Igår 12/4 fick äntligen Vilda sina kultingar, nio levadande och en död. Så för tillfället har vi 24 grisar på gården :)
Båda suggorna är så himla tama & snälla, inte alla suggor som tillåter att man plockar upp en kulting för att gosa.
Nu är det Lizzys föl vi väntar på härnäst som är beräknad att komma på långfredagen. Ska bli så jäkla spännande!
Sen borde väl lammen börja trilla ut allt eftersom & lite dvärgkochinkycklingar ifall mamman har hållt äggen tillräckligt varma.
Gjort en ansiktskräm idag som ska vara extra bra mot åldrande hud tack vare den feta E-vitaminrika avocadooljan och sheasmöret, innerhåller också den fina jojobaoljan, kokosolja,bivax och en liten klick honung. 50ml för 40:-.
Lossade mina schampotvålar som jag gjorde igår, tycker blev väldigt fina a la cupcakestyle :) men dom ska mogna i 4 veckor innan dom går att använda.
11 små supersöta kultingar blev det och alla lever, inte så dåligt för att va första gången för Lollo (suggan) som sköter mammarollen utmärkt :)
Både suggan och galten har genbankintyg så kultingarna kommer säljas med genbanksintyg .
Genbanksintyg är ett intyg som bara renrasiga linderödsgrisar kan få då man vet att den är renrasig till 100%.
Alla kultingar kommer att vara till salu från 1 juli
Har skolat om alla squashplantor och butternutpumpa och cantaloupmelon. Kunde inte låta bli att så en omgång till när odlingstrågen blev lediga :) Det blev ännu mer butternut, uchiki kuri och vanlig pumpa. Längtar tills nya grönsakslandet är färdigt och det är tillräckligt varmt för att plantera ut allt som försåtts.
3 Liter Björksav blev det på ett dygn från en björk (vår egen ).
Friskt och gott alternativ till vanligt köpevatten.
Håller sig dock inte så länge, så det blir några 50cl flaskor i frysen.
Provade ett enkelt recept på kirskålspesto idag och när jag ändå var ute och plockade kirskål så passade jag på att plocka nässelskott till nässelsoppa. Ska testa peston ikväll när vi får hem vänner, återkommer om smaken.
Recept på pesto:
3 vitlöksklyftor
1liter kirskål
2 dl solrosfrön
4 dl olivolja
mixas ihop riv sen ner 1-2 dl parmesanost.
Den va god! :)
Vår nya blogg lanserades idag. Om du fokuserar på den ska vi försöka att hålla dig uppdaterad. Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed.