Om oss

Jag heter Maria Wieslander, född -84. Bor med min familj som består av min man Daniel , Olliver 6 år och tvillingflickorna Tuvalie och Simone 4 år på vår lilla gård i Kalvsvik som ligger ca 2 mil sö om växjö, småland. Gården byggde min morfars far 1931.Vi flyttade hit våren -07 och började renovera och bygga till direkt, sen dess har vi hållt på med renovering och ett utbygge till. Byggen som planeras är en verkstad till Daniel och ett växthus till mig :)

Mina stora intressen har alltid varit djur (främst hästar) och inredning men på senare år så har trädgårdsintresset vuxit sig allt starkare. Har alltid velat ha en hel bondgård full med olika slags djur men det har tagit lite tid. Jag har utökat med ett djurslag per år ungefär, nu finns det förutom hästarna som varit med från början också hund, katt, höns, vaktlar, får, linderödsgrisar och fjällnära kor. På önskelistan står det kalkoner och påfåglar. Det är väl i takt med djuren som självhushållningen har ökat, först var det bara ägg sen skaffade jag en mjölkget som "tyvärr" såldes några år senare. Sen kom köttet i och med lamm och grisar, det som blev kronan på verket var när min kviga efter lång väntan fick sin kalv i september 2013 och därmed va mjölken fixad, tjoho :) När djuren var klara så började jag utöka den vegetariska biten, förra året satte vi potatis som bör räcka och bli över för hela säsongen.Gjorde också ett litet halvväxthus så vi fick tomater och gurkor hela sommaren. Men i år så ska det kompletteras med ett nytt stort grönsaksland där det ska odlas potatis, foderbetor, majs, squash, kronärtskockor, mangold, grönkål m.m. Det ska också bli ett 18kvm stort växthus där senast nästa år  ;) Började göra egna "skönhets"produkter för nån månad sen också, så som tvålar, läppcerat, deo, tandkräm m.m, jätteroligt faktiskt. Det senaste är att jag köper ekologiskt helt vete som jag maler ca 2 kg i taget så jag alltid har nymalet mjöl när jag ska baka bröd, billigare och nyttigare :) 

Så var det det där med jobb.Jag har varit hemma sen vi fick vår son våren -08 , sa upp mig förra våren och ska försöka va hemma  så långt det går ekonomiskt, tänker man bara över sina utgifter lite så tycker vi det går rätt bra. I och med att jag är hemma så går barnen på allmän förskola 15 timmar i veckan, då passar jag på att  i första hand ägna lite extra tid åt djuren sen allt annat underhåll som att köra in ved, måla, stängsla m.m men när det blir lite extra tid över så kan jag ägna mig åt lite kreativt pyssel som att göra tvålar, salvor, sy, plantera, knyta armband,snickra allt sånt där som man har gått och funderat över att man skulle vilja prova att göra själv. Resterande tid är barnen givetvis hemma med mig och ökar mina gråa hår ;)

När jag har tid så är jag gärna med min häst som är en sjuårig fjording som jag rider och kör med. Vi tävlar i det mesta så som hoppning, dressyr, skogskörning, hästrally, brukskörning, bruksridning. Bruksridning är det som fungerar bäst men körningen går allt bättre. 

Den enda utbildning jag har är linjen jag gick på gymnasiet som var Hantverk Design Möbel. Den innefattade det mesta inom möbler och inredning, man fick lära sig lite om allt men blev inte jätteduktig på nåt.  Lite av det som ingick var möbelsnickeri, möbeltapetsering, dekorativt måleri, möbelrenovering, möbellackering m.m. Det som jag sysslat mest med sen dess är målning och möbeltapetsering.

Det här var lite info om mig, kanske tillkommer lite allt eftersom.

 

Projektets historia

I denna del kan du beskriva projektets historia och förklara att det skapats. Det är lämpligt att nämna milstolpar för projektet och hedra deltagande personer.

Våra användare

Här kan du beskriva typiska användare och varför detta projekt är viktigt för dem. Det är bra att motivera din kunder så att de kommer tillbaka till din webbsida.