Djuren

Hästarna

30.03.2014 10:29

 

På gården finns det i nuläget 2 hästar. En shettis som heter Liten som är ca 15 år, inriden och inkörd. Har gått lite ponnyridning på barnkalas och andra arrangemang.

Den andra är en fjording som heter Lizzy -07 e. Ronjas Ben Hur u. Freija. Hon är min ögonsten på gården och väntar sitt första föl. Henne tävlar jag med både i ridning och körning men mest blir det att lufsa runt i skogen nån dag i veckan. Skulle vilja använda henne mer i arbetet på gården men än så länge så har det bara blivit hökörning och lite skogskörning. Ett annat mål är att köra bröllop, tog dock ett stort steg i somras när vi körde folk inne i växjö city på karl-oskar dagarna..

Köpte ett litet hingstföl i somras som heter Villman e: Kim keso unik ,  u:Cilla får se vad det blir av den lilla trollungen, hittills har allt gått som en dans. 

Korna

30.03.2014 10:40

 

    Kossorna består av Luna som gick från kviga till att  bli ko i september 2013 när hon fick sin tjurkalv Lotus.   Luna handmjölkas varje morgon på ca 3 liter, resten   får kalven som hon får gå tillsammans med til kvällen då jag skiljer dom åt tills jag har mjölkat på   morgonen.Vi har även en tjur som heter Luring. Alla    "korna" är av den lilla rasen Fjällnära som är en    väldigt gammal lantras, dom är små och utan horn,    klarar sig på magert bete och utan kraftfoder och ger en lagom mängd mjölk till en självhushållare.

 

Hönsen

30.03.2014 10:56

Hönsen är av lite olika raser, många blandraser, lohman, grönvärpkorsning och dvärgkochin.

Fåren

30.03.2014 11:02

Fåren är korsningar med finull, texel, gute. Fåren går på lösdrift hela året.

Linderödsgrisarna

31.03.2014 22:16

Vi har i nuläget 2 suggor, 1 avelsgalt och en galt som ska slaktas. Båda suggorna ska få kultingar vilken dag som helst. Alla grisarna är av rasen linderöd som är en gammal oförädlad lantras. Dom växer saktare men ger ett mycket fint kött.

Objekt: 1 - 5 av 5